Beukenhaag 16 8167 NR Oene
06-1110 5557 maasstudiebegeleiding@gmail.com
Subsidiemogelijkheden
Nieuws
22 februari 2021
 / Algemeen nieuws

Middelbare scholen weer gedeeltelijk open

Middelbare scholen weer gedeeltelijk open

Sinds vorig jaar december zijn de middelbare scholen al dicht. Leerlingen volgen alle lessen online, tenzij je in de eindexamen klas zit, of praktijk lessen volgt.
En dit is behoorlijk pittig.

Hopelijk is er vanaf maart weer perspectief voor deze leerlingen.

7 uur achter de computer zitten, zonder echt contact met je leerlingen en dat vijf dagen lang, is een flinke domper voor de motivatie. Zien dat je klasgenoten flink hun best doen is voor sommige net dat ene extra duwtje die ze nodig hebben om aan het werk te gaan. Ook waren cijfers voor veel leerlingen een stimulans om extra goed te leren. Nu, echter, tellen veel proefwerken niet mee. Je krijgt alleen een onvoldoende, matig, voldoende, ruim voldoende of een goed voor je ingeleverde werk. 

Door het ontbreken van deze externe stimulans maakt MAAS Studiebegeleiding & Coaching zich ook zorgen om het welbevinden van de leerlingen. 

Als dadelijk de scholen weer opengaan, zal deze stimulans er wel weer volop zijn inclusief de druk van het naderende einde van het schooljaar. 
Dit staat in schril contrast met de afgelopen maanden. 

Lees hier het artikel op nu.nl 


MAAS Studiebegeleiding & Coaching adviseert extra aandacht voor deze leerlingen. Lopen ze vast in uw klas? of bij u thuis? wacht dan niet, maar kom gelijk in actie. Wat kan school doen? Wat kan u doen?  Wat kan uw kind doen en wat kan Maas Studiebegeleiding & Coaching voor u doen?