Beukenhaag 16 8167 NR Oene
06-1110 5557 maasstudiebegeleiding@gmail.com
Subsidiemogelijkheden
Nieuws
9 mei 2020
 / Algemeen nieuws

Scholen weer van start, achterstand reëel

Scholen weer van start, achterstand reëel

Kinderen, ouders en leraren kunnen niet wachten tot maandag de basisscholen weer opengaan. De grote vraag is evenwel niet óf kinderen veel achterstand hebben opgelopen na al die weken thuisonderwijs, maar eerder hoevéél... Eén ding is zeker, de groep van met een leerachterstand zal nu veel groter zijn, hoewel er heus ook leerlingen zullen zijn die er baat bij gehad hebben, vanwege de individuele aandacht

Leraren zullen eerst in kaart moeten brengen waar leerlingen op dit moment staan en waar gaten zijn gekomen. Maar dan? Hoe gaat die achterstand ingehaald worden en kan ieder kind dan nog wel mee in het hoge(re) tempo?  Achterstanden inhalen kan nog lastig worden, ook omdat leerlingen nog geen volledig fysiek onderwijs krijgen en nog niet alle leerkrachten inzetbaar zijn.

Lees meer op NOS Nieuws >>

Aanvullend onderwijs en zomerscholen kunnen de komende periode een rol spelen om achterstanden weg te werken. MAAS ondersteunt u en uw kind daarbij, waar mogelijk gesubsidieerd door gemeenten. Neem contact op om vrijblijvend alle mogelijkheden te bespreken.