Beukenhaag 16 8167 NR Oene
06-1110 5557 maasstudiebegeleiding@gmail.com
Subsidiemogelijkheden

 

 

MAAS huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding of bijles?

Als uw kind op school leerproblemen of een leerachterstand heeft, kunnen bijles en/of huiswerkbegeleiding (studiebegeleiding) hem of haar helpen (weer) op niveau te komen. Maar waar ga je voor: Bijles of huiswerkbegeleiding? Dat is afhankelijk van de problematiek die speelt.

Bijles
black-click-pen-on-white-paper-167682.jpgBijles wordt vaak 1:1 thuis gegeven met als doel is de leerling in zijn/haar eigen tempo met tips, trucs, herhaling en extra uitleg bij te spijkeren over een bepaald vak of onderdeel daarvan tot het kennisniveau dat wordt verwacht en de komende toets wordt gehaald. In tegenstelling tot huiswerkbegeleiding wordt bijles vaak gegeven door (oud-)studenten die goed zijn in het betreffende vak, omdat het relatief gemakkelijk te doen is. Ook huiswerkinstituten geven bijles, maar veelal tegen een pittig tarief. Pittig omdat de leerling geen leervaardigheden krijgt aangeleerd, maar alleen wordt ondersteund in het vak waarin hij/zij op dat moment problemen ondervindt. De leerling kan net zo lang vragen stellen (individueel durft een kind dat eerder dan in een groep/klas) totdat het allemaal voor hem/haar duidelijk is: Het is extra uitleg om op de korte termijn voor proefwerken/toetsen te slagen. Niet meer, maar ook niet minder. Voor een deel van de leerlingen is dit ook voldoende. MAAS houdt zich niet bezig met bijles.

Huiswerkbegeleiding
Presteert uw kind in het algemeen slecht op school, lukt plannen helemaal niet en/of gaat hij/zij (hierdoor) met zware tegenzin naar school? Bij huiswerkbegeleiding gaat het om de lange termijn, om het plannen en hoe te maken van huiswerk. Het 'leren leren' met behulp van (nieuwe, andere, beter passende) studievaardigheden is een belangrijke focus. Precieze uitleg over de stof is bij huidwerkbegeleiding secundair of helemaal niet aan de orde. Want de leerproblemen zijn meer algemeen van aard en spitsen zich niet op een bepaald vak toe. Met huiswerkbegeleiding pakken we de oorzaak aan en niet de gevolgen – zoals vaak bij bijles het geval is.

Kernvisie-methode-logo.jpgHuiswerkbegeleiding of studiebegeleiding is het werkveld, waarin MAAS zich specialiseert. Met huiswerkbegeleiding leert MAAS o.a. via de Kernvisie Methode uw kind persoonsgebonden hoe hij/zij bepaalde dingen het best kan leren en hoe hij/zij moet plannen. Huiswerkbegeleiding wordt (centraal bij huiswerkinstituten) vaak in groepen aangeboden, maar MAAS weet dat individuele en persoonlijke aandacht het verschil kan maken en biedt dit dan ook aan wanneer nodig, indien nodig thuis op locatie. Voor u een hele geruststelling, want u bent verzekerd van kwaliteit en kunt dit ook zelf vaststellen. Huiswerkbegeleiding in groepstrainingen op een centrale locatie zijn bij MAAS echter ook mogelijk.

Wanneer huiswerkbegeleiding?
Huiswerkbegeleiding is op het eerste gezicht duurder, wat logisch is: Een bijlesstudent vraagt nu eenmaal niet dezelfde tarieven als een op huiswerkbegeleiding gespecialiseerde en gecertificeerde professional als MAAS. Heeft uw kind echt alleen maar bijles voor een bepaald vak nodig, dan adviseren wij u dan ook gewoon deze route te nemen. Subsidiemogelijkheden zijn, in tegenstelling tot bij huiswerkbegeleiding, echter erg beperkt.

Bij algemene leerproblemen (vaak veroorzaakt door een ander leersysteem, faalangst of belemmerende overtuigingen) is bijles geen oplossing en vooral een dure, bodemloze put. Bijles begint dan kortstondig voor die ene toets, maar wordt een langdurig en kostbaar verhaal, omdat de leerproblemen blijven terugkomen. U blijft jaar na jaar vele uren voor bijles betalen zonder dat uw kind echt geholpen wordt, omdat er niet aan zijn/haar leervaardigheid wordt gewerkt.

Uw kind heeft dan juist studie- en huiswerkbegeleiding nodig: Een kortdurende training om te leren leren en zo voor de toekomst gewapend te zijn tegen alle leertrajecten die hij/zij nog gaat krijgen. Bij vervolgonderwijs en -studies of cursussen op het werk bijvoorbeeld. Blijvende, lange termijn leerprestaties, dat is huiswerkbegeleiding bij MAAS!

Belangrijke oorzaken van leerachterstanden en leerproblemen die MAAS met huiswerkbegeleiding ombuigt zijn ADHD, ADD of dyslexie. Dan gaat het niet om de moeilijkheidsgraad van de lesstof zelf (bijles), maar om het leerproces en daar helpt MAAS huiswerkbegeleiding uw kind. Maas huiswerkbegeleiding helpt uw kind te leren, huiswerk te plannen en een studieroutine voor toetsen te ontwikkelen, zodat hij/zij niet meer achterlopen of vergeten te leren. En wanneer hierdoor zijn/haar resultaten verbetert, stijgt zijn/haar zelfvertrouwen (verder) en gaat hij/zij weer met plezier naar school. Dat is MAAS huiswerkbegeleiding!

MAAS biedt huiswerkbegeleiding aan in de regio’s Gelderland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Leerlingen gaan dikwijls naar de basisschool of middelbare school in Apeldoorn, Deventer, Utrecht, Zwolle, Nunspeet, Raalte, Harderwijk, Barneveld, Zutphen en omgeving. Centrale MAAS locaties voor huiswerkbegeleiding bevinden zich in Oene, Veenendaal en Epe. Neem gewoon contact op met MAAS als u nog vragen heeft!

Logo-gecertificeer-trainer-Snel-leren-leuk-leren.png          logo_actief_leren_leren_gecertificeerd.png

Samengevat: Huiswerkbegeleiding of bijles
Kies bijles voor uw kind als deze:

  • Alleen achterloopt op de lesstof van een bepaald vak of die (voorbij de basis) niet snapt of het overzicht mist en voor de rest wel goed kan leren.

Kies voor MAAS huiswerkbegeleiding als uw kind:

  • Eerst moet leren leren (leervaardigheden) met die leermethode die het beste past bij zijn/haar leersysteem;
  • vastloopt door faalangst, examenvrees of belemmerende overtuigingen;
  • hulp nodig heeft met plannen van huiswerk en vergeet voor toetsen te leren;
  • zich moeilijk of niet kan concentreren, snel is afgeleid en uitstelgedrag vertoont;
  • wel veel en hard leert, maar het er gewoon niet uitkomt (op het moment dat het moet);
  • in het algemeen niet (meer) naar school wil vanwege slechte prestaties.