Beukenhaag 16 8167 NR Oene
06-1110 5557 maasstudiebegeleiding@gmail.com
Subsidiemogelijkheden

 

 

Voor ouders

Workshops voor ouders

U wilt wel helpen, maar weet soms ook niet precies hoe…
U ziet een kans om ook zelf uw kennis naar een hoger niveau te brengen…
Hulp voor kinderen én ouders!

Ook ouders stoten aan hun grenzen van begeleiding: Men wil gewoon ouder zijn en niet voortdurend agent spelen over school, leren en huiswerk maken. Om u te helpen uw kind beter te begeleiden op zijn of haar reis door de wereld van het onderwijs, is het handig als u zelf ook wat handvatten meekrijgt. Zelf ook een kans krijgt om bij te leren. Want te oud om te leren zijn we nooit! U wordt er zelf beter van en kunt u kind beter helpen vooruit te komen, mocht het toch een keer even vastlopen. Professionele hulp van MAAS biedt uitkomst. 

Daarvoor biedt Maas Studiebegeleiding diverse workshops aan ouders aan:

  • Het obstakel dat huiswerk heet
  • Snel lezen en mindmappen

Referentie

Referentie-2.jpg

Meer weten? Gewoon vrijblijvend contact opnemen en u weet wat u er zelf op vooruit kunt gaan! Twijfelt u of de hulp van MAAS financieel haalbaar is? Vraag dan naar de mogelijkheden voor financiële ondersteuning, zoals aan subsidie van de gemeente of een aanvraag bij het samenwerkingsverband van scholen of diverse stichtingen die hiervoor zijn bedoeld! 

Ondersteuning correspondentie met scholen

Soms komt u als ouder niet goed door bij de school van uw kind. Bijvoorbeeld bij onduidelijkheden waarom uw kind geen herkansing krijgt en/of (daardoor) dreigt te blijven zitten. Krijgt u de school van uw kind maar niet duidelijk gemaakt, wat er precies scheelt en waarom uw kind meer tijd nodig heeft voor bepaalde opdrachten? Niet iedereen weet zich zo uit te drukken in de taal van het onderwijs om die dingen voor elkaar te krijgen, die uw kind op dat moment nodig heeft. Dat mag dan toch zeker geen oorzaak zijn, dat juist úw kind daardoor blijft zitten en zomaar een jaar verliest?

MAAS correspondeert voortdurend met scholen over de voortgang van haar leerlingen en de achterliggende oorzaken van problemen. MAAS weet dan ook vaak succesvol zaken voor elkaar te krijgen bij scholen, wanneer leerlingen om moverende redenen een achterstand hebben opgelopen met dreigende gevolgen. Profiteer van de kennis en ervaring van MAAS en schakel deze in voordat het te laat is, als u merkt, dat u er zelf niet (snel genoeg) met de school van uw kind uitkomt. MAAS stuurt dan een onderbouwde brief naar de school van uw kind om het probleem bespreekbaar te maken én om het te proberen op te lossen op een manier die bevorderlijk is voor de toekomst van úw kind.

Ook al is succes helaas soms niet gegarandeerd, het loont zich zeker deze kans te grijpen voor uw kind. Neem vrijblijvend contact op met MAAS om uw case te bespreken. De indicatieve tarieven voor deze waardevolle ondersteuning vindt u hier >>