Beukenhaag 16 8167 NR Oene
06-1110 5557 maasstudiebegeleiding@gmail.com
Subsidiemogelijkheden

 

 

Subsidies

Ondersteuning aanvragen voor leerlingen met leerproblemen

Gemeentes/Samenwerkingsverband van scholen
Leerproblemen en -achterstanden bij kinderen op zowel de basisschool als de middelbare school hebben vaak sociaal-emotionele problemen tot gevolg. Met de Kernvisie methode biedt MAAS uw kind een andere manier van leren aan waardoor hij/zij het wel begrijpt en daardoor weer met plezier naar school gaat. Daarom is er vanuit de Kernvisie methode een overeenkomst met gemeentes afgesloten voor financiële ondersteuning voor begeleiding van uw kind. Bekijk hier of u in uw gemeente ook in aanmerking komt voor financiële ondersteuning >> Wanneer uw gemeente niet is aangesloten voor vergoede jeugdzorg kunnen we in sommige gevallen hulp aanvragen bij het samenwerkingsverband van scholen. Neem in dat geval contact met mij op.

Deze financiële ondersteuning krijgen blijkt nogal eens problematisch: Spreekt een ouder over leerproblemen bij een kind, dan verwijzen gemeentes te snel en gemakkelijk terug naar scholen of uw eigen verantwoordelijkheid. 

Advies
Om dit te vermijden is de snelste en gemakkelijkste weg om uw huisarts te contacteren en een verwijzing aan te vragen. De gemeente is namelijk verplicht om zo’n verwijzing te honoreren. Spreek daarbij niet over de leerproblemen van uw kind, maar over de lichamelijke en psychische gevolgen ervan voor uw kind, bijvoorbeeld:

Mijn kind wil niet (meer) naar school en krijgt buikpijn en hoofdpijn als hij/zij ernaartoe moet. Hij/zij heeft faalangst, examenvrees (bang voor toetsen en proefwerken) en concentratieproblemen. Daardoor heeft hij/zij een negatief zelfbeeld gekregen. De Kernvisie methode kan mijn kind helpen, kunt u daarvoor een verwijzing maken?”

Vervolgens kan MAAS met uw verwijzing en de financiële ondersteuning vanuit de gemeente aan de slag met uw kind om hem/haar via de Kernvisie methode te helpen een blijvende, gezonde leerstrategie te ontwikkelen. Hiermee leert MAAS uw kind op een effectieve manier te leren, waardoor faalangst, examenvrees, concentratieproblemen en (andere) belemmerende overtuigingen geen kans meer maken.

Stichtingen
Naast subsidies via de gemeente of het samenwerkingsverband van scholen zijn er diverse stichtingen die financiële ondersteuning bieden aan minder draagkrachtige ouders. Ook hierin weet MAAS de weg en kan u helpen uw kosten voor studiebegeleiding van uw kind (deels) vergoed te krijgen.

Moeite met de nodige ondersteuning te vinden en te krijgen voor uw kind met leerproblemen en belemmerende overtuigingen? Neem dan gewoon contact op en MAAS helpt u graag op weg!