Beukenhaag 16 8167 NR Oene
06-1110 5557 maasstudiebegeleiding@gmail.com
Subsidiemogelijkheden

Trainingsoverzicht

MAAS Studiebegeleiding biedt diverse gecertificeerde trainingen en coachingsprogramma's aan voor leerlingen, studenten en ouders. Een selectie daarvan:

Voor scholieren en studenten

Meer informatie >> Inschrijven >>

En ook:

 

 

 

 

Kernvisie-methode-logo.jpg

 

Doelgroep
Groep 7 en 8 basisschool & (startende) brugklassers (in groepjes of op school)

Cursusinhoud
O.a. huiswerk plannen en maken, focuslezen van teksten en samenvatten, inleiding pictogrammen en mindmappen

Duur
3 lessen van 60 minuten

Beschrijving
Deze gecertificeerde cursus is een goede inleiding op de vervolgcursus Snel leren is leuk leren, maar kan ook op zichzelf gevolgd worden voor een vliegende start op de brugklas van je middelbare school.

Resultaten
Voor een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school.

Meer informatie >> Inschrijven >>

Doelgroep
Middelbare scholieren - van VMBO t/m VWO
Studenten MBO/HBO/WO
Ook geschikt voor leerlingen en studenten met AD(H)D, dyslexie en hoogbegaafdheid

Cursusinhoud
O.a. leren leren, snellezen, mindmappen, plannen, geheugentechnieken

Duur
6 lessen van 60 minuten

Programma
Bekijk hier hoe, waar en wanneer je deze training kunt volgen >>

Beschrijving
Deze gecertificeerde cursus ondersteunt leerlingen in hun overstap vanuit de basisschool naar de middelbare school of juist van de middelbare school naar hun vervolgstudie. Ineens is er andere of meer planning nodig, het huiswerk of studiestof is anders en het tempo en de hoeveelheid liggen vaak hoger, waardoor meer planning en organisatie nodig is. Deze cursus helpt je de juiste technieken aan te leren (maatwerk voor jouw eigen, beste leersysteem) en te leren gebruiken voor een soepele overgang én voor daarna!

Resultaten
Sneller kunnen lezen, terwijl je toch meer onthoudt. Betere planning en organisatie voor het maken van huiswerk richting het succesvol afleggen van toetsen. Goed en overzichtelijk leren samenvatten als voorbereiding voor het leren voor examens en tentamens. Kortom: Heel veel tijdwinst met betere leerresultaten!

Meer informatie >> Inschrijven >>

Logo-gecertificeer-trainer-Snel-leren-leuk-leren.png

Doelgroep
Bovenbouw middelbare scholieren - HAVO t/m VWO
Studenten MBO/HBO/WO

Cursusinhoud
O.a. persoonlijk leerplan maken, zelfreflectie (leerhouding en leergedrag), efficiënt & effectief samenvattingen/aantekeningen maken door gebruik van diverse (grafische) schema's en mindmaps (zoals infographics)

Duur
6 lessen van 60 minuten

Programma
Bekijk hier hoe, waar en wanneer je deze training kunt volgen >>

Beschrijving
Naarmate de eisen en verwachtingen hoger worden, wordt actiever leren gevraagd. Leerlingen moeten laten zien dat ze de leerstof ook echt beheersen (inzicht) en deze zelfstandig kunnen toepassen. Er is meer diepgang nodig en deze gecertificeerde cursus ondersteunt jou daarbij door je de juiste leerhouding en het meest effectieve leergedrag te laten zien en toepassen.

Resultaten
Je leert wat wel en niet werkt en krijgt meer inzicht in jouw ideale manier van leren. Door deze gericht toe te passen zul je snel zien hoe jouw resultaten beter worden, omdat je mindset en motivatie worden gestimuleerd - wat dan op zijn beurt weer motiveert om beter, sneller en efficiënter te leren!

Meer informatie >> Inschrijven >>

logo_actief_leren_leren_gecertificeerd.png

Doelgroep
HBO/WO studenten

Cursusinhoud
O.a. snellezen, plannen (zowel tentamens als persoonlijk studieplan, leren studeren, samenvatten en verslagen schrijven, mindset en motivatie

Duur
6 lessen van 90 minuten

Beschrijving
Naast discipline en doorzettingsvermogen helpt een goede planning en efficiënt en effectief studeren. Ook je eigen mindset en motivatie speelt een belangrijke rol. Dat leer je allemaal in deze gecertificeerde cursus.

Resultaten
Je zult efficiënter en effectiever gaan studeren en gaan inzien welke invloed je eigen motivatie en mindset op je leergedrag heeft. Je gaat je beter focussen op waar je invloed op hebt en meer tijd overhouden door te studeren op een effectieve manier die bij jou past en door een haalbare planning. SMART dus!

Meer informatie >> Inschrijven >>

 

Logo-gecertificeer-trainer-Snel-leren-leuk-leren.png

 

logo_actief_leren_leren_gecertificeerd.png

Voor ouders

Doelgroep
Ouders van schoolgaande tieners

Cursusinhoud
O.a. motivatie (intrinsiek vs. extrinsiek), doelen en planning, ritme en routine, mindset (statisch vs. dynamisch), overhoren

Duur
1 Workshop

Beschrijving
Niet alleen leerlingen kunnen een handje gebruiken bij het maken van huiswerk, ook ouders kunnen ondersteuning krijgen op het gebied van huiswerkbegeleiding. Hoe helpt u uw tiener het meest efficiënt en effectief met zijn/haar huiswerk? Hoeveel verantwoordelijk geeft u af? Welke afspraken maakt u wel en niet? In deze workshop leert u uw tiener effectief te ondersteunen bij het "euvel" huiswerk maken.

Resultaten
Na deze workshop weet u hoe het voor elkaar krijgt om een goed begeleidende ouder te zijn voor uw kind. Iemand die samenwerkt met zijn/haar tiener als het om huiswerk gaat en hem of haar op de juiste manier kan motiveren en stimuleren, zonder wrijving te veroorzaken.

Meer informatie >> Inschrijven >>

Doelgroep
- Betrokken ouders van schoolgaande jeugd
- Volwassenen die sneller en beter willen leren lezen en samenvatten

Cursusinhoud
O.a. verhoog je leestempo (spreeksnelheid vs. denksnelheid), informatie opnemen, leesconcentratie, samenvatten en mindmappen, gedachten in kaart leren brengen

Duur
2 Workshops van 90 minuten of 3 workshops van 60 minuten

Beschrijving
Als u vaak te maken krijgt met een overload aan leeswerk, dan is dit de cursus voor u. U zult er sneller doorheen gaan, sneller verbanden en structuren leren herkennen en weergeven en gemakkelijker de presenteerde ifnormatie onthouden doordat we gaan werken aan uw leessnelheid, het verhogen van uw leesconcentratie en het samenvatten in mindmaps.

Resultaten
Uw leestempo wordt 2-4x zo hoog, terwijl u veel beter de kern van het verhaal destilleert en onthoudt. Door te mindmappen in verbanden en structuren kunt u deze informatie bovendien veel beter presenteren.

Meer informatie >> Inschrijven >>

Wilt u meer weten over deze trainingen? Neem dan gewoon vrijblijvend contact op!